İnovasyon Atölyesi
Neden İnovasyon ;
Ürün ve hizmetlerin aynılaştığı bir pazarda rekabetin fiyata indirgenmesi kaçınılmazdır. Oysa rakiplerden ve rakebetten ayrışmanın yolunu biliyorsanız bu sizin değil rakiplerinizin sorunudur. Rakiplerden ayrışmanın sadece marka bilinirliği ile olacağını düşünmek yeterli değildir. Önemli olan markanızı diğerlerinden ayrıştıracak ve size daha fazla ücret ödenmeye değer kılacak farklılıkları bulmak ve bunu hedef tüketici ve müşterilere anlatabilmektir.
Ürünlerin dizaynını rakiplerden farklılaştırmak veya ürüne yeni özellikler katmak kadar basit olmayan İNOVASYON artık rekabetten ayrışmanın ve kârlılığı arttırmanın en önemli yoludur. İNOVASYON sürecinin "ürün geliştirme" veya "araştırma geliştirme" faaliyetleri ile sınırlı olmadığını öğrenen ve İNOVASYON'un sadece ürüne veya hizmete değil ürün veya hizmetin içinde bulunduğu ekosistemide içine alan bir bakış açısı ile yapılabileceğinin farkına varanlar işlerini ve şirketlerini geleceğe taşıyabileceklerdir.
İnovasyon Atölyesi'nin Amacı
Nail ŞENGÜN moderatörlüğünde rekabetten ayrışmanın yollarını arayan şirketlerde yürütülen İNOVASYON ATÖLYESİ çalışması, inovasyon kavramının ve sürecinin öğrenilmesini, atölye çalışmaları sonunda şirketi rakiplerinden ve rekabetten ayrıştıracak inovatif bir ürün, hizmet veya iş modeli fikrine ulaştırmayı amaçlamaktadır. İNOVASYON ATÖLYESİ bir eğitim çalışması değildir. Çalışma şirket için stratejik öneme sahip somut ve reel bir inovatif fikre ulaşılmasını hedefleyen bir grup çalışmasıdır.
İnovasyon Atölyesi Metodolojisi
İnovasyon Atölyesi çalışmaya katkıda bulunabilecek her düzeyden yönetici ve çalışanlardan oluşturulan bir Keşif Takımı ile yapılacak workshoplarla yürütülür. Bu oturumlarda Nail ŞENGÜN tarafından yürütülecek bir yöntem ile keşif takımı uygulamaya geçilebilecek inovatif fikre ulaşırlar. İNOVASYON ATÖLYESİ çalışmasında izlenen yöntemler, Türkiye'de İNOVASYON konusunda çok önemli bilinçlenme ve uygulama çalışmaları yapmış ve bir süre önce kaybettiğimiz Rahmetli Prof. Arman KIRIM tarafından geliştirilmiş ve Türk İş Dünyasına kazandırılmış yöntemlerdir.
İnovasyon Atölyesi'nde Neler Yapılır
Atölye faaliyetleri süresince Keşif Takımı ile;
-
Hedef Müşteri profillerinin segmentasyonu yapılır.
-
Hedef Müşteri Profillerinin şirketin ürün veya hizmetleri ile ilgili ihtiyaçları ve beklentileri analiz edilir ve şirketin hedef müşterileri için Müşteri Değer Önerisi geliştirilir. Bu aşamada inovatif ürün veya iş modeli keşfedilir.
-
İnovatif ürün, hizmet veya iş modelinin kâr ve geliri nasıl gerçekleştireceği ile ilgili tespitler yapılır.
-
Yeni İnovatif ürün veya iş modeli için sahip olunması gereken kaynakların, şirketin kazanması gereken yetkinlik ve iş süreçlerinin neler olacağı tespit edilir.
-
Yeni İnovatif, ürün, hizmet veya iş modelinin pazarlama ve satış planı ile ilgili ön görüler yapılır.
İnovasyon Atölyesi Tanıtımını İndir
İnovasyon Atölyesi Çalışmasının Süresi
Nail ŞENGÜN tarafından yönetilen İNOVASYON ATÖLYESİ çalışması ilki 2 günlük eğitim çalışması diğeri ise eğitimden 15 gün sonra yapılacak ve aralıksız devam edecek en az 4 günlük bir workshop olmak üzere en az 6 gün sürmektedir.